FPGA oplossingen voor het MKB

Als MKB bedrijf kun je tegen flinke uitdagingen aanlopen wanneer je een chip nodig hebt die een zeer hoge performance moet leveren. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen op het gebied van big data, blockchain, kunstmatige intelligentie, security, robotica, draadloze communicatie of je eigen productieproces. Wanneer een gewone processor dan niet voldoet, omdat die te weinig rekenkracht heeft of een te hoog energieverbruik heeft, biedt de FPGA (Field Programmable Gate Array) een uitkomst. Zeker als deze FPGA geprogrammeerd wordt volgens onze innovatieve ontwerpvisie, die gebaseerd is op meer dan 10 jaar fundamenteel onderzoek aan de Universiteit Twente.

Hoe programmeer je een FPGA optimaal?

Hoewel er talrijke FPGA’s zijn, met elk een andere combinatie van mogelijkheden en functies, staat de (her)configureerbare kern bij iedere FPGA centraal. Die kern kun je zien als de samensmelting van software en hardware: je kunt hem zelf structureren zodat je een chip krijgt die je eigen specifieke rekenwerk rechtstreeks in de hardware uitvoert. Dat is veel sneller en bovendien veel energiezuiniger dan een gewone processor. QBayLogic biedt eveneens totaaloplossingen aan, ook wel system-on-chip oplossingen genoemd, waarbij we altijd onafhankelijk van de FPGA leveranciers werken.

Maar hoe programmeer je nou een FPGA optimaal? Veel MKB bedrijven worstelen hiermee, en dat is met de gangbare methoden inderdaad nogal een gedoe. Dit geldt zowel voor traditionele talen (VHDL, Verilog) die weinig abstractie bieden, maar ook voor de nieuwere systemen die VHDL of Verilog genereren vanuit een gewone programmeertaal (C/C++, Python, etc). In de praktijk blijkt telkens weer dat deze methoden zeer arbeidsintensief zijn, waardoor FPGA projecten meer tijd kosten dan gepland en daardoor over hun budget heen gaan. Met als gevolg dat MKB bedrijven afzien van het inzetten van FPGA’s terwijl die juist de aangewezen oplossing bieden wanneer je ze op een slimme, innovatieve wijze programmeert.

icon-qbaylogic

QBayLogic heeft een innovatieve methode in huis om FPGA’s te programmeren, die ook jouw MKB bedrijf veel gedoe, tijd en kosten kan besparen. Dankzij onze krachtige abstractiemechanismen kun je doeltreffend redeneren over ontwerp én implementatie, en kun je on the fly voortdurend simuleren en testen. Dat maakt dat wij first time right kunnen werken en zo de time to market substantieel weten te verkorten. Vandaar dat we heel wat bekende multinationals over de gehele wereld als klant hebben. Maar we zien ook dat het MKB nog veel te weinig bekend is met de geweldige oplossingen waarin FPGA’s kunnen voorzien. Vanuit onze passie voor de talloze mogelijkheden die voor ieders neus liggen, willen we dus tevens het MKB bereiken en helpen met allerhande uitdagende vraagstukken. Gewoon first time right. Daag ons maar uit. Wij denken graag mee over innovatieve FPGA oplossingen voor het MKB.

Daag ons gerust uit!

Om je alvast een idee te geven over de totaal verschillende uitdagingen waar QBayLogic een oplossing voor heeft gevonden, kun je een kijkje nemen op onze pagina met projecten. Maar alleen door een vrijblijvende kennismakingsafspraak te maken, weet je natuurlijk pas echt of, en hoe QBayLogic voor jullie MKB bedrijf een oplossing kan bieden.

Onze klanten

Onze projecten

TOmCAT: Terabit laser communication

CAES case study: Tunelling ball device

An FPGA design house delivering "right the first time" solutions.

Design and realisation by:
Comyoo | creatieve studio

Address


Capitool 10
7521 PL Enschede
+31 (0)85 8000 380
info@qbaylogic.com


CoC: 66440483
VAT: NL856554558B01

Social